[vihreatmenu]

Jos kaikki olisi mennyt alkuperäisen suunnitelman mukaan, juuri nyt jännitettäisiin vaalitulosta isolla porukalla. Tänä sunnuntaina 18.4. piti olla kuntavaalien pääpäivä, mutta toisin kävi. Tuli korona ja vaalit siirrettiin kesälle. Se oli tautitilanteen kannalta vastuullinen ja vaikea, mutta viisas päätös.

Kesävaalit herättävät toiveikkuutta myös kampanjoinnin kannalta. Vaaliteemat (jotka julkaisen myöhemmin) pysyvät samoina, mutta toivon kovasti, että kesän korvalla olisi mahdollista vaikka kohdata turvallisesti ihmisiä ja jutustella Iisalmen asioista. Katsotaan, miten käy. Uusi vaalipäivä on siis sunnuntaina 13.6.

Pieni muistutus vielä: vaalien siirtymisen ansiosta ehdokkaaksi voi vielä lähteä! Kuntapäättäjiksi tarvitaan koulutuksen puolustajia, lapsiperheiden puolestapuhujia, kulttuurin kannattelijoita, hoiva-alan asiantuntijoita ja aktivisteja – monenlaisia ihmisiä! Jos siis hitusenkaan mietit ehdokkuutta, nyt on vielä hyvä aika tehdä päätös. Minä myös kerron mielelläni lisää ehdolla olemisesta ja kuntapolitiikasta ylipäätään.